Over mij

Bruidsfotografie en album design

Hoi! Ik ben Marijke, door vrienden en familie ook wel ‘Rijk’ genoemd. Ik ben getrouwd met Jeroen en we wonen in Rotterdam met onze twee perzische katten. Ik heb al meer dan 120 bruiloften gefotografeerd en voor mijn werk reis ik het hele land door. Ook voor bruiloften in het buitenland ben ik te boeken.

Ik ben dol op kleur en kan intens gelukkig worden van mooi licht of mooie materialen. Aan papier, hout en textiel moet ik ook altijd ‘even voelen’. Van verse bloemen en chocola word ik heel blij. Ik ben verslaafd aan reizen. Mijn bucketlist staat vol met bestemmingen waar ik ooit nog een keer naartoe wil.

Ik heb echt een tof vak, omdat ik tijdens mijn werk allerlei mooie, authentieke momenten mag meemaken. Iedere bruiloft is anders en het zijn juist de unieke details en momenten waar ik zo van kan genieten en die ik zoveel mogelijk vastleg. Mijn stijl is spontaan, journalistiek, ontspannen en ik hou van een grapje. Ik zoek altijd naar orginele invalshoeken en kleine details om het verhaal van jullie dag in mooie beelden te kunnen weergeven.

Ooit ben ik begonnen als grafisch vormgever. Maar nadat een collega bruidsfotograaf hulp nodig had bij zijn reportages was ik verkocht! Mijn eerste jaren werkte ik nog onder de naam Ryki La Vie, maar toen ik mijn eigen stijl en visie verder ontwikkelde ontstond Mmoments en nu combineer ik vol trots en passie mijn liefde voor fotografie en grafisch ontwerp in de mooie wereld van de bruiloften. Ik ben niet gebonden aan de traditionele vormen, perspectieven en materialen. Liever maak ik foto’s of ontwerpen die echt authentiek zijn en je weer helemaal terug brengen bij dat ene speciale moment.